Boğaziçi’nde kafeterya gerginliği: Gerçek ne çıktı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kuzey Kampüs’te bulunan Kuzey Kafeterya’nın bir kahve markası ile bağlantılı olduğu iddiası ile başlayan protestolar nedeniyle 12 öğrencinin okula girişi engellenmişti. Rektörlük tarafından öğrencilere gönderilen yazıda öğrencilerin 3 gün süreyle uzaklaştırmasına gerekçe olarak ‘kafe işgaline katılması ve kafenin hizmet vermesinin engellenmesi’ gösterildi.

ÜNİVERSİTEDEN YAPILAN AÇIKLAMADA İDDİALAR YALANLANDI
Boğaziçi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise söz konusu işletmenin kamuoyunda yer alan iddiaların aksine herhangi bir kahve markasının iştiraki olmadığı ifade edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kuzey Kampüsümüzdeki kafe işletmesine yönelik eylemlerle ilgili son günlerde basında yer alan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Haberlere konu olan ve uzun yıllardır farklı bir işletmeci tarafından işletilen kafe, öğrencilerimize daha kaliteli ve uygun koşullarda hizmet sunmak amacıyla hazırlanan teknik şartları karşılayan başka bir girişimci tarafından ihale yoluyla kiralanmıştır. Söz konusu işletme, kamuoyunda yer alan iddiaların aksine herhangi bir kahve markasının iştiraki değildir.

“KOŞULLAR İYİLEŞTİRİLMİŞTİR”

Üniversitemizin hizmet verilen alanlar kapsamındaki temel önceliği, öğrencilerimize sağlıklı bir yeme-içme ve ders çalışma ortamı oluşturmaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli düzenlemeler yapılmış ve işletme koşulları iyileştirilmiştir.

Özel teşebbüse kiralanmış alanda kimi öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen işgal eylemi, işletme hakkının engellenmesinin yanı sıra üniversitemizdeki barış ortamını da olumsuz etkilemiştir. Kampüsümüzde çoğulcu ve çeşitliliğe büyük önem veren eğitim-öğretim faaliyetlerinin korunması amacıyla, eylemlerde provokatif rolü olduğu tespit edilen bazı öğrencilere üç gün kampüse giriş kısıtlaması getirilmiş ve haklarında idari soruşturma başlatılmıştır.
Boğaziçi Üniversitesi olarak, uluslararası standartlardaki eğitim süreçlerimizin sağlıklı ve kesintisiz biçimde sürdürülmesi için titizlikle çalışıyoruz. Bu süreçleri sekteye uğratabilecek ve üniversiteye zarar verebilecek eylemler, dünya çapındaki saygın üniversiteler tarafından asla hoş görülmediği gibi kurumumuzda da kabul edilemez.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Related Posts

Şişli’de öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi

Şişli’de eski eşi tarafından öldürülen Bahar Aksu’nun cenazesi Edirne’de toprağa verildi.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

‘Selçuk Tengioğlu’ hesabı açmış: Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruklu saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu adına sosyal medya hesabı açıp, Özgür Özel’i tehdit ettiği tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

ABD jetlerini suya atıyor: Bir F-18 daha gemiden düştü!

ABD Donanması’na ait bir F-18 savaş uçağı, uçak gemisi Truman’ın güvertesinden Kızıldeniz’e düştü. Bir hafta içinde aynı gemide yaşanan ikinci kazada pilotlar kurtarıldı. Olay, uçak gemisinin operasyonel güvenliğini sorgulatıyor.

Bakan Kurum başkanlığında İstanbul’da kentsel dönüşüm zirvesi: Belediyelere ortak mücadele çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan ve 39 ilçenin belediye başkanlarının davet edildiği, İstanbul Valiliği’nde yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde belediyelere ortak mücadele çağrısı yapacak.

Asya karıştı, Hindistan Pakistan’a saldırdı: BM ve ABD’den itidal çağrısı

Hindistan, Cemmu Keşmir bölgesindeki terör saldırısına karşılık olarak Sindoor Operasyonu’nu başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan arasında başlayan çatışma için “Ben sadece bunun çok çabuk sona ermesini umuyorum” dedi. BM Genel Sekreteri Guterres ise Hindistan’ın Pakistan’a yönelik saldırısından derin endişe duyduğunu belirterek, azami itidal çağrısında bulundu.