Omuz Sıkışma Sendromu: Tedavi Süreci ve Önemi

Omuz Sıkışma Sendromu Nedir?

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rodi Ertoğrul, omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü belirtiyor. Bu hastalık, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygındır.

Omuz sıkışma sendromuna ilişkin yapılan açıklamada, hastaların genellikle gece ağrıları, omuzda ağrı, kıyafet giyerken zorluk gibi şikayetlerle doktora başvurduğu belirtiliyor. Dr. Ertoğrul, çoğu vakada sorunun cerrahi müdahale olmadan tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Omuz sıkışma sendromunun tedavi sürecinde genellikle cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığını belirten Dr. Ertoğrul, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve gerektiğinde steroid enjeksiyonlarının uygulandığını aktarıyor.

Tedavinin ilk aşamasında genellikle ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulandığını belirten Dr. Ertoğrul, hastalığın ilerlemesi durumunda artroskopik cerrahi müdahalenin başvurulabilecek bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

Profesyonel sporcularda tedavi sürecinin daha hızlı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Ertoğrul, erken dönemde steroid enjeksiyonlarının ve fizik tedavinin bu süreçte önemli olduğunu vurguluyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Maşallah Dağ – Ekonomi

Related Posts

Sabah dışarı çıkarken iki kez düşünün! Hapşırmakla başlayıp astıma dönüşebiliyor

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.

Ekran süresi uzadıkça çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dijital bağımlılık artıyor: Ekrandan uzak tutun

Yaz ayları yaklaşırken çocukların dijital araçlarla geçirdikleri vakit de artıyor. Uzmanlar aileleri çocukları uzun süre ekran başında tutmamaları konusunda uyarıyor.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir