Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Kaliteli protein kaynağı olan kırmızı etin tüketiminde porsiyon kontrolü ve doğru pişirme yönteminin önemi vurgulandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, özellikle fazla sakatat tüketiminin gut ve böbrek hastalıklarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Kurban Bayramı süresince günlük et tüketiminin belirli miktarları aşmaması gerektiğini belirten Uka, et tüketimine eşlik edecek dengeli bir tabağın sindirimi destekleyeceğini ifade etti.

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin bazı riskleri beraberinde getirebileceğini hatırlattı. Özellikle sindirim sistemi ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Uka, bayram sofralarında sağlıklı tercihler yapmanın önemine değindi.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, bayram süresince et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor. Etin porsiyon kontrolü ve pişirme şekli büyük önem taşıyor. Aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Diyetisyen Uka, et tüketimi konusunda önerilerde bulundu.

  • Her öğüne çiğ sebze veya salata eklemek
  • Probiyotik kaynakları tüketmek
  • Baharatların sindirimi destekleyici etkilerinden faydalanmak
  • Yemek sonrası kısa yürüyüşler yaparak sindirimi kolaylaştırmak
  • Lifli besinler ve bol su tüketerek bağırsak sağlığını korumak

Bunun yanı sıra etin saklanması ve pişirilmesi konusunda da bilgiler veren Uka, et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırdı. Kalp hastaları ve kronik hastalığı olan bireylerin özellikle dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayan Uzman, sağlıklı bir şekilde et tüketiminin önemine değindi. Unutmayın, sağlıklı ve dengeli beslenmek her zaman en önemli önceliktir!

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı?

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı? Uzmanlar, bu ilişkisinin iyi olması durumunda çocuğun benlik gelişiminin de sağlıklı olacağını söyledi.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.