Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, hepimizin evinde bulunan ve kanserojen olan çeşni

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, evlerde sıkça bulunan ve kanserojen özellik taşıyan çeşni; tuzdur. 

viapais.com’un haberine göre tuz, çoklu kullanımları nedeniyle hemen hemen her gün tüketilen bir madde haline gelir ve Dünya Sağlık Örgütü, bunun olmaması gerektiğini vurgulamaktadır. 
Tuzun %97 ila %99’u sodyum klorürden oluşur ve en yaygın olarak kullanılan rafine tuzdur. Bu tür tuzlar, aşırı rafine oldukları için besin değeri sağlamaz ve safsızlık içermez.

İçeriğin fazlalığı kan basıncını artırarak hipertansiyon prevalansının yaklaşık% 30’una neden olur. Aynı zamanda aşağıdakilerle de ilgilidir:

Mide kanseri
Kötüleşen astım
Osteoporoz (zayıf kemikler)
Böbrek taşları
Obezite
Böbrek yetmezliği

2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tuz tüketimini azaltmaya yönelik SHAKE adlı teknik bir rehber yayımladı. İspanyol Tıbbi Onkoloji Derneği (SEOM) Yönetim Kurulu üyesi María José Safont, Cuidate Plus blogunda yaptığı açıklamada, “Aşırı tuz alımı, gastrit ve gastrik mukozal atrofinin erken aşamalarında çift etkili olabilir. Bu durum, Helicobacter pylori gibi bakterilerin kolonizasyonunu artırarak mide kanseri riskiyle ilişkilendirilen kronik gastrite yol açabilir.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı?

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı? Uzmanlar, bu ilişkisinin iyi olması durumunda çocuğun benlik gelişiminin de sağlıklı olacağını söyledi.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.