“Gezegen defilesi” gerçekleşti: Kader kapılarını mı araladı?

Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars Aynı Hatta Dizildi: Gezegen Defilesi Gökyüzünde!

25 Ocak’ta Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars, gökyüzünde adeta bir “gezegen defilesi” oluşturdu. Bu olağanüstü gökyüzü olayı, Sabancı Üniversitesi’nden astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’e göre, güneş sisteminin uyumunu gösteriyor. Göğüş, “Evrenin kader kapılarının açıldığı an” yorumlarına ise şüpheyle yaklaşıyor.

“Bilim ‘astronomidir,’ astroloji değildir”

Prof. Dr. Ersin Göğüş, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtlarken, 6 gezegenin aynı hatta dizilmesinin muhteşem ve nadir olduğunu vurguluyor. Göğüş’e göre, 6 gezegenin bu şekilde konumlanması 2150 yılı sonrasında tekrar gerçekleşecek bir olay. Bu nadirliğin astrologlar tarafından “kaderin kapılarının açıldığı gün” olarak yorumlanmasına karşın Göğüş, “Bilim astronomidir, astroloji değildir,” diyor.

“İlahi bir mesaj değil”

“Yaşadığımız bu gökyüzü olayı güneş sistemindeki ahengin devam ettiğini göstermekte. İlahi bir mesaj değil yani, kader kapılarının falan açıldığı yok. Gezegenler, yıldızlar… Yer değiştirir, bazen yavaşlar ya da yeniden aynı konuma gelebilirler. Bu hareketlere yüklenen anlamlar tamamen bizim bakışımızla orantılı,” diye açıklıyor Göğüş.

“İsveç’te aynı gün saatte doğan kişi ile Gazze’de aynı gün ve saatte doğan kişinin hayatı aynı olabilir mi?”

Astrolojinin yaşamımıza ve kararlarımıza etkisiyle ilgili binlerce yıldır süregelen tartışmalara işaret eden Göğüş, “Astrolojiyi kötüleme derdinde değilim ancak bilimsel görünümlü öğretiler veya yönlendirmelerin gerçek fayda sağlamadığını hatta zarar verebildiğini” belirtiyor. Göğüş, insanların neden halen astrolojiye umut bağladığını sosyolojik bir durum olarak açıklıyor ve hayatın anlamının yıldızlarda değil kişilerde olduğunu vurguluyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Türkiye Tekvando Federasyonu yeni tesis projesini duyurdu

Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF), Keçiören Belediyesi ile yapılan iş birliğiyle yeni bir spor salonu yapılacağını açıkladı.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Apple, ABD’ye rekor bir yatırım yapıyor!

Apple, önümüzdeki dört yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne toplam 500 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Tim Cook, bu duyuruyu ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasının 100. günü için düzenlenen etkinlikte …

Google NotebookLM uygulaması geliyor! İşte özellikleri

Google’ın yapay zeka destekli öğrenim platformu NotebookLM, yakında mobil uygulama olarak kullanıcılarla buluşuyor. Aralık 2023’te web tabanlı hizmet olarak başlatılan NotebookLM, uzun süredir tarayıcı üzerinden kullanılabiliyordu. Google …

Android telefonlara masaüstü modu geliyor!

Google, Samsung’un telefonları masaüstü kullanıcı arayüzünde kullanmayı sağlayan DeX özelliğine benzer bir masaüstü modunu Android’e entegre etmeye hazırlanıyor. Android 16 beta’da masaüstü modu ortaya çıktı Android Authority, en son Android …

İskoçya’da düşük frekanslı uğultu gizemi: Herkes bu sesin kaynağını arıyor

İskoçya’nın batısındaki küçük Lewis Adası’nda duyulan “50 Hz uğultusu” bir anda gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir