Harvard profesörü açıkladı: Balık tüketmek kalp krizi riskini azaltabilir!

Sağlıklı Yağ Asitleriyle Kalp Sağlığını Koruyun

Kalp Sağlığı Haftası boyunca dikkat çeken bir konu olan sağlıklı beslenme, Omega-3 yağ asitlerinin kalp krizi riskini azaltabileceğini gösteren bilimsel araştırmalarla ön plana çıktı. Özellikle sardalya, ton balığı, somon ve uskumru gibi yağlı balıkların kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri önemli bir şekilde vurgulanıyor.

Harvard Tıp Fakültesi’nden Profesör Eric Rimm, haftada birkaç kez balık tüketen bireylerin hiç balık tüketmeyenlere göre daha düşük ölümcül kalp krizi riski taşıdığını belirtti. Rimm’e göre Omega-3 yağ asitleri, kalp hücreleri arasındaki iletişimi güçlendirerek kalbin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunuyor.

Uzmanlardan Beslenme Tavsiyeleri

Amerikan National Geographic dergisinin yayımladığı bir makalede, Omega-3 yağ asitlerinin enflamasyonu azaltarak vücuda birçok sağlık faydası sağladığı vurgulanmıştır. Beslenme Bilimleri Profesörü Daniel Monti, Omega-3’lerin trigliserit seviyelerini düşürdüğünü, oksidatif stresi azalttığını ve hücrelerin enerji üretimini artırdığını belirtti.

Dallas’taki UT Southwestern Tıp Merkezi’nden Profesör Jo Ann Carson, sağlıksız bir diyetin balık tüketerek dengelenebileceğini belirterek, balık tüketiminin kalp sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekti.

Omega-3’ün En Doğal Kaynağı: Yağlı Balıklar

Omega-3 yağ asitlerinin sağlık açısından en zengin kaynaklarından biri olan yağlı balıkların tüketilmesi, kalp sağlığını korumak için önemli bir adım olarak öneriliyor. Amerikan Kalp Derneği, haftada en az iki porsiyon sardalya, somon, uskumru veya ton balığı gibi soğuk su balıklarının tüketilmesini tavsiye ediyor.

Kalp sağlığını korumak ve güçlendirmek için Omega-3 yağ asitlerinin düzenli olarak beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi gerektiği önemle vurgulanıyor.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı?

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı? Uzmanlar, bu ilişkisinin iyi olması durumunda çocuğun benlik gelişiminin de sağlıklı olacağını söyledi.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Bayram sofrası keyif mi, kâbus mu? Uzmanından 10 altın tavsiye

Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et, tatlı ve hamur işi tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, bayram sürecinde sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaştı.