SGK’nın belediyeden borca karşılık aldığı arsayı 2,2 kat fiyata sattığı ortaya çıktı

Üsküdar Belediyesi, SGK Borçlarına Karşılık Boğaz Manzaralı Arsayı Sattı

Üsküdar Belediyesi, AKP tarafından yönetilen ve 2019 yılında 37 milyon TL’lik borcuna karşılık boğaz manzaralı arsayı satın aldığı ortaya çıktı. SGK’nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) muhalefet partilerine ait belediyelerin borçlarına karşılık gayrimenkul vermeye yönelik önerileri reddetmesine rağmen, Üsküdar Belediyesi’nin bu adımı dikkat çekici oldu.

SGK, borçlarına karşılık satın aldığı arsayı 160 milyon TL muhammen bedel belirlediği halde 365 milyon TL’ye Koop-İş Sendikası’na sattı. Bu tutar, arsanın değerinin 2,2 katına denk geliyor.

AKP’den SGK’ya Borçlar Gerekçe Gösterilerek Baskı Yapıldı

SGK’nın bu satış kararının ardında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla muhalefet partilerine ait belediyelere yönelik baskılar olduğu ortaya çıktı. Borçlar gerekçe gösterilerek hesapları bloke edilen belediyeler arasında SGK’nın bu adımı dikkat çekici oldu.

Üsküdar Belediyesi, 2019 yılında kendi şirketinin SGK’ya olan borçlarına karşılık boğaz manzaralı arsayı 37 milyon 200 bin TL’ye devretme kararı aldı. SGK, arsayı 5 yıl sonra satmak için ihaleye çıkardı ve 160 milyon TL muhammen bedel belirledi. Ancak arsa, 365 milyon 30 bin TL’ye satıldı.

Arsa, TÜRK-İŞ’e bağlı Koop-İş Sendikası tarafından satın alındı. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, arsanın yaklaşık 3 bin 670 metrekare büyüklüğünde olduğunu ve Üsküdar’da önemli bir konumda bulunduğunu belirtti.

Bu satışın ardından SGK’nın kısa süre içinde benzer satışlara devam edeceği konuşuluyor. Sayıştay Raporu’nda da belirtildiği gibi SGK, borçlarına karşılık aldığı taşınmazları satmakta zorlanıyor ve bu durum üzerinde önemle durulması gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

Öte yandan, SGK’nın taşınmazlarını satışa çıkarmasıyla ilgili mevzuat düzenlemelerinin yapılması ve bu sürecin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Related Posts

25 milyar dolarlık dev projeye ortak aranıyor: Ruslar Akkuyu’yu satılığa çıkardı

Rusya’nın devlete bağlı nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki yüzde 49’luk hissesini satmak üzere Türk ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladı. Bloomberg’e konuşan Rosatom …

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Kamuda tasarruf sınıfta kaldı! Mehmet Şimşek’in yanıtı şoke etti

Enflasyonla mücadele kapsamında iktidarın birbiri ardına yayınladığı tasarruf genelgeleri kağıt üzerinde kaldı. Kamuda tasarrufun nasıl hiçe sayıldığı ise bu kez de satılan araç sayısı ile yeniden gözler önüne serildi. Kamudaki 120 bin araçtan …

ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişiyor

Bankacılık sektöründe, ATM’lerden yapılan nakit çekim işlemlerine yönelik yeni bir dönem başlıyor. Özel bankaların öncülüğünde başlatılan limit artışlarının, yakın zamanda kamu bankalarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor. ATM …

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşlarına zam sinyali: Çalışmalar başladı!

Emekli maaşlarında temmuz ayında artış yapılması gündemde. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, yeni düzenleme sinyali olarak yorumlandı. Meclis kulislerinde beklenti giderek güçleniyor.

Hazine’den 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarında 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası (sukuk) ihraç edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ihraç sonucuna ilişkin bilgi verildi. Uluslararası sermaye piyasalarında kira …